Veidekke

Etter 25 år på Skøyen har Norges største entreprenør, Veidekke, startet en ny æra ved å flytte inn i sitt egenutviklede og selvbygde hovedkontor på Ulven i Oslo. Rundt 400 ansatte er nå samlet i et kompakt bygg som reflekterer Veidekkes ønske om åpenhet og deres kjerneverdier: «Vi setter menneskene først og bygger lag.»
Selv om ytterligere 8000 medarbeidere jobber på prosjekter og andre lokasjoner, fungerer det nye hovedkontoret som et sentralt møtepunkt for alle Veidekke-ansatte i næringsklyngen på Ulven, som nå utgjør et inspirerende fellesskap for kunnskapsdeling sammen med Construction City.
Filosofien bak bygget er forankret i ideen om at det er skapt av og for mennesker. Veidekkes ansatte betraktes som en integrert del av konstruksjonen, der deres innsats og kompetanse er innarbeidet i både struktur og interiør. Materialvalgene forteller en historie med tanke på de som skal bruke og oppleve bygget. Konseptet bygger på Veidekkes erfaringer, henter inspirasjon fra tidligere prosjekter og peker fremover. Gjennom alle valg, fra fargepalett til tekniske løsninger, skapes en sterk gjenkjennelse og grobunn for ansattstolthet. Inspirasjonen kommer fra byene Veidekke har vært med på å forme, fra våre nærmiljøer og fra viktige møteplasser der relasjoner knyttes, erfaringer deles og fremtiden skapes i fellesskap. Veidekkes identitet og historie er integrert i bygget på en unik måte ved å synliggjøre elementer som definerer selskapet: fra «grunnsteinen» i deres virke – brostein – til tuneller, murstein, hjelmer, avløpsrør, dekorbelysning som minner om lysslynger på byggeplasser, samt et podcast- og TV-studio kledd med røde Veidekke-containere. Dette skaper en sterk tilhørighet og stolthet rundt selskapets fagområder og historie.
Det gjennomgående fraværet av cellekontorer understreker Veidekkes satsing på åpenhet og tilgjengelighet, og legger til rette for dynamisk samhandling på tvers av organisasjonen. Byggets 11.300 kvadratmeter, fordelt over fem etasjer hvorav Veidekke leier 8.900, er designet for å fremme fellesskap. Hver etasje inviterer til sosiale interaksjoner i soner rundt en intern trapp, mens arbeidsplassene er strategisk plassert i skjermede områder for arbeidsro, adskilt fra korridorene som tilbyr varierte konsentrasjonsrom. Fleksibiliteten understrekes av uformelle sittegrupper, områder for «lek» og adspredelse, samt spesialutviklede høyteknologiske, fleksible samhandling og prosjekteringsrom.
Dette fremhever også ønsket om trivsel og motivasjon for å komme til kontoret. I tillegg til de fysiske rammene, er målet å legge til rette for sømløs samhandling og forbedre digitale og fysiske løsninger for alle ansatte.
Gjenbruk og upcycling har vært sentrale prinsipper for interiøret. 45% av møblene er fra tidligere lokasjoner og har fått nytt liv og en ny funksjon i det moderne kontorbygget. Et eksempel er Veidekkes tidligere prosjekt «Oslo Atrium» fra 20 år siden, hvor både kjøkken, resepsjonsdisk og kontorfronter har blitt gjenbrukt etter en totalrenovering.
Det nye hovedkontoret er et tydelig uttrykk for Veidekkes verdier og fremtidsretning, spesielt innen miljøambisjoner. Bygget i seg selv er et konkret eksempel på selskapets ledende rolle innen bærekraft. Med en klimareduksjon på imponerende 65% sammenlignet med et referansebygg, viser Veidekke vei og utfordrer bransjestandarder. Det bevisste valget av miljøvennlig sement kombinert med 100% tilslag fra rivemasser i betongkonstruksjonen er et banebrytende eksempel på dette engasjementet. Samtidig understrekes det at menneskene – med sine valg og handlinger – er avgjørende for å skape en reell forskjell i det grønne skiftet.
Med sin kombinasjon av fokus på mennesker, bærekraftige løsninger og en tydelig visuell identitet, signaliserer Veidekkes nye hovedkontor på Ulven selskapets ambisjoner innen både bærekraft og etableringen av en inkluderende og dynamisk arbeidskultur. Bygget er åpent og inviterende, og viser med stolthet hva Veidekke er i stand til å realisere.

Gjenbruk og upcycling har vært sentrale prinsipper for interiøret. 45% av møblene er fra tidligere lokasjoner og har fått nytt liv og en ny funksjon i det moderne kontorbygget. Blant annet det 20 år gamle resepsjonsdisken fra Veidekkes tidligere prosjekt «Oslo Atrium».




Veidekkes identitet og historie er integrert i bygget på en unik måte ved å synliggjøre elementer som definerer selskapet: fra «grunnsteinen» i deres virke – brostein – til blant annet tuneller 0g murstein.


Det nye hovedkontoret er et tydelig uttrykk for Veidekkes verdier og fremtidsretning, spesielt innen miljø.







Bygget i seg selv er et konkret eksempel på selskapets ledende rolle innen bærekraft. Med en klimareduksjon på imponerende 65% sammenlignet med et referansebygg, viser Veidekke vei og utfordrer bransjestandarder. Det bevisste valget av miljøvennlig sement kombinert med 100% tilslag fra rivemasser i betongkonstruksjonen er et banebrytende eksempel på dette engasjementet.








All oppbevaring i landskap er redesignet gjenbruk. Skapene har fått nye ben, lakkerte grep samt folierte fronter og bakside. I tillegg til dette har kafestoler blitt blåst liv i med lakkert treverk og ny polstring etter mange år på lager.

