Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring
Næringsbygg

Inngangspartier for Eiendomsspar 2016

Fakta

  • Type lokaler:
  • Adresse: Henrik Ibsens gate 36
    Akersgata 20
    Øvre Slottsgate 11
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Eiendomsspar
  • Fotograf: Ragnar Hartvig

«WOW-effekten»

Metropolis fikk i oppdrag av Eiendomsspar å lage forskjellige konsepter til tre av deres inngangspartier i Oslo. De ønsket å beholde en del av de eksisterende materialene, men å modernisere uttrykket. Konseptene skulle være driftsvennlig, men det var viktig at vi tenkte nytt og at sluttresultatet fikk en skikkelig wow-effekt. Under Designers Saturday 2017 ble inngangspartiene tildelt 2.plass for prisen DS Best Interior 2017, det er vi veldig stolte av!

Henrik Ibsens gate 35 er en klassisk og flott bygård. Inngangspartiet hadde flott travertine-sten på veggene men fremsto mørk, slitt og anonym med unødvendig møblering rundt selve inngangen.Vi ønsket å gi inngangspartiet en tidløs eleganse, stramme opp og få til et lysere uttrykk. Vi tok utgangspunkt i den originale travertinen på veggene og la samme sten på gulv og i trapp. Freskoene ble pakket inn og den nye himlingen med et vakkert og forførende lyskonsept leder deg nå inn i bygget.

Akersgata 20 er et av Oslos mest ærverdige bygg med flotte forgylte freskoer på fasaden og vakker arkitektur. Inngangspartiet hadde passert sin storhetstid og reflekterte ikke lenger det flotte bygget slik det fremsto fra utsiden. Vi ville gi inngangspartiet en ny storhetstid med et elegant og fasjonabelt uttrykk, moderne og klassisk. Nye veggpaneler og belysning, samt et spesiallaget stenmønster i gulv skulle bringe nåtiden inn i dette klassiske bygget. Carrara marmor ble lagt oppover i trappene med en rød løper i trinnene. Heis og sjakt ble kledt med plater, og det flotte originale gelenderet skinner igjen.

Øvre Slottsgate 11 er en fantastisk bygård med et unikt og genuint inngangsparti. Det er originale flotte materialer og et rikt utsmykket interiør. Trapperommet føltes lukket, utdatert og mørkt med rotete plasserte brannelementer.  Vi ønsket å beholde mye av de flotte klassiske elementene og bringe disse videre opp i trapperommet. Vi trakk marmorbrystning oppover i trapperommet og kledde inn eksisterende trinn i ny sort marmor. Himlingen som opprinnelig var inspirert av ´katedralen´ og dens bueganger, ble oversatt til et tidsriktig uttrykk i belysningsform. Døren mellom inngangspartiene ble fjernet, brannelementer ryddet opp i og inngangspartiet fikk ny smykkebelysning.