Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring
Bolig / hytte

Generasjonsbolig

Fakta

  • Type lokaler: Leilighet/ Generasjonsbolig
  • Adresse: Lørenskog
  • Areal: 350 kvm
  • Oppdragsgiver: Privat

Gjennomført design og høy kvalitet

Tre generasjoner i familien Saddiq kjøpte hele toppetasjen i en av blokkene i Rolvsrud Park, og bygget etasjen som en moderne og ukonvensjonell generasjonsbolig med gjennomført design og høy kvalitet. I hver sin del av det 350 kvadratmeter store arealet bor foreldrene og to sønner, den ene med kone og to barn, med egne stuer og til sammen 120 kvadratmeter terrasse i begge ender av boligen. Sammen deler de oppholdsrom, kjøkken med god spiseplass, og et større bad med badstue. Ideen fra arkitekten, som vi har jobbet videre med, har vært å se den store leiligheten som en ”landsby” med mest mulig åpne løsninger. Det store fellesrommet gir en luftig romfølelse, og det er dette rommet de mindre, private leilighetene orienterer seg etter. De ulike sonene kan åpnes og lukkes mot hverandre med skyvevegger, noe som gir stor fleksibilitet til ulike aktiviteter i generasjonsboligen. Boligen har et helhetlig, moderne og ukonvensjonelt uttrykk der virkemidlene er porsjonert ut med nennsom hånd. Leiligheten er åpen med store sammenhengende vindusflater langs yttersiden og tette ”bokser” med baderom som har lavere himlingshøyde i kjernen av boligen. Belysningen fremhever den gjennomgående himlingsflaten som løper gjennom store deler av boligen. Himlingen er med på å understreke den stramme, rettlinjede arkitekturen.