Vi tar hensyn til personvern. Les vår personvernerklæring
Bolig / hytte

Enebolig

Fakta

  • Type lokaler: Enebolig
  • Adresse: Oslo
  • Areal:
  • Oppdragsgiver: Privat

Rom for sosiale utfoldelser

Det eksisterende huset ble lagt som mal for et nytt. Riving var kun mulig hvis vi “kopierte” eksisterende. Vi tolket dette videre med justerte materialer, ny type stein, ny type tegl etc. Kjelleren ble doblet i volum og rommer alle nye rom. Det ble satt stor fokus på å strekke alle høyder i alle rom, og maks utnyttelse av areal. I underetasjen ble det satt fokus på å få inne dagslys ved bruk av takvinduer. Over bassenget i spa ble det satt inn et takvindu som går opp i hagestuen, dette ga et naturlig lys inn i spa samtidig som det ga et spennende element i hagestuen. Kjellerens tv-stue og kontor fikk takvindu ved å la rommene overstige første etasje sitt fotavtrykk, disse vinduene bidrar til at kjelleren ikke føles som en kjeller og man får bedre bruk av husets sitt areal. Kjellerens viktigste rom er et stort spa og treningsrom. Rommet blir brukt daglig av kunden til trening, svømming i basseng med motsrøm, steamrom og stort dusjrom med rainshower. På grunn av rommets mange fuktige elementer ble det valgt fliser på gulv og vegger, flisene fikk en varm beige farge som lar rommet føles varmt og hyggelig. Vegger rundt basseng er laget i Hi macs og formet i et moderne marokkansk mønster. Dype sofaer, marokkanske mønster, og varm fargepallet ga kunden den marokkanske følelsen de ønsket. Første etasje fikk husets viktigste sosiale rom som stue, kjøkken og bibliotek samlet så de kunne ha et godt samvær med familien mens man for eksempel er på kjøkkenet, rommene skaper et naturlig tilholdssted med flere bruksområder i det daglige liv så vel som for gjester. Hagestuen med sine store vindusflater fungerer som et bindeledd mellom innvendig hus og hage, noe som gjør at huset føles mye større. Huset har en stor hage som har blitt planlagt i samsvar med interiøret for å skape et ute – inne rom på sommerhalvåret. Husets fargepalett er lagt i duse jordfarger for at husets skal holde seg aktuelt i lang tid.